Sassy voda za mršavljenje – dijeta, recept, iskustva i rezultati

Sintija Sas, nutricionistkinja i urednica časopisa o zdravoj ishrani, smislila je vodu koju je nazvala Sassy, a uz pomoć koje žene širom sveta regulišu probavu i nadutost u stomaku, čime pospešuju skidanje kilograma.

Sintija Sas je sa koleginicom Liz Vakarielo napisala korisnu knjigu “Dijeta za ravan stomak”, koja je u svetu postala bestseler.

Kod nas još uvek nije prevedena, ali je možete pronaći na engleskom jeziku, tako što ćete je naručiti preko interneta.

Sassy voda za mršavljenje - dijeta, recept, iskustva i rezultati

Recept za pripremanje Sassy vode

Za pravljenje Sassy vode potrebno je pripremiti: 1,5 l ključale vode (voda bi trebalo da bude prokuvana ili da bude filtrirana), 1 limun (najbolje je koristiti organski, neprskani limun jer je za Sassy vodu neophodna limunova kora. Prskani limun, možete staviti u rastvor vode i sode bikarbone i ostavti ga stoji tako 20-ak minuta. Tada je kora limuna bezbedna za korišćenje), 1 krastavac, 1 koren đumbira, sveža nana (12 listova). Limun iseći na kriške (izvaditi košpice ukoliko ih ima), đumbir narendati, krastavac iseći na kolutove. Sve sastojke zajedno izmešati i uliti u flaše (flaše mogu biti plastične ili staklene, a najpraktičnije je koristiti bokal).

Sassy vodu ne konzumirati pre nego što odstoji 10 sati u frizideru, jer samo tada svi sastojci imaju vremena da ispuste najkvalitetnije materije. Neće škoditi ukoliko pomorandža i limeta budu deo vaše Sassy vode. Dovoljan je limun, ali što više zdravih materija, to bolje po organizam. Sassy vodu treba pripremati svako veče, a pripremljenu vodu popiti u toku jednog celog dana.

Kako se drži Sassy dijeta?

Dijeta se sprovodi tako što pijete Sassy vodu 4 dana po 8 čaša dnevno. Svakako, 4 dana je minimum, ali možete je piti mesecima, bez straha od nuspojava. Istovremeno, treba jesti lakšu hranu, pretežno voće i povrće. Treba jesti pet puta dnevno, a obroke pravilno rasporediti. Kalorijska vrednost Sassy vode je 0. Veoma brzo, masti počinju da sagorevaju i vrši se detoksikacija organizma.

Pitate se u čemu je tačno tajna? Tajna je u dobrim sastojcima. Limun, limeta i pomorandža su voćke poznate kao bombe vitamina C, a deluju i kao antioksidansi. Nana je, osim dobrog ukusa, biljka koja se prepoučuje kod svih problema sa varenjem. Krastavici su antioksidansi, sadrže visok procenat vode i imaju hidriratantna dejstva. Sve to čini Sassy vodu eliksirom zdravlja. Sintija Sas tvrdi da Sassy podstiče dobru probavu i reguliše varenje, a da je to u direktnoj vezi sa mršavljenjem.

Dijeta sa Sassy vodom – plan ishrane po obrocima

Dijeta koju preporučujemo nije kompletna dijeta, već je samo primer dnevne ishrane. Ne treba se svaki dan hraniti identično, tako da je naš savet da nađete adekvatnu dijetu i kombinujete je sa Sassy vodom. Takođe, ne zaboravite fizičku aktivnost (najmanje što možete da učinite za sebe jeste pola sata do sat dnevnog hoda).

  • Doručak – popiti Sassy vodu (1 čašu) na prazan stomak, a zatim doručkovati žitarice sa jogurtom.
  • Užina – jedan jogurt i čaša Ssassy vode.
  • Ručak – pre obroka popiti Sassy vodu, a zatim jesti kuvano povrće sa šniclom ili ribom ili obrok salatu.
  • Užina – šolja boboičastog voća i čaša Sassy vode.
  • Večera – pre večere popiti čašu Sassy vode, pojesti grilovanu ribu i grilovano povrće (količinu dovoljnu da stane u jednu šaku).
  • Preostale tri čaše vode rasporedite kako vam odgovara.

Nakon 30 dana ovog, odnosno sličog, režima ishrane smanjićete do 9 cm u struku. Već nakon 4 dana smanjićete nadutost stomaka.

Iskustva konzumenata Sassy vode

Korisnice tvrde da su uspešno mršavile, čak do 10 kg mesečno. Naravno, Sassy voda nije jedino zaslužna za to, ona je, kao što ste imali priliku da pročitate u prethodnim pasusima, delotvorna u kombinaciji sa pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.

Svi koji su probali Sassy vodu se slažu u jednom – ona osvežava, prijatnog je ukusa i mirisa. Žene na našim prostorima su imale nedoumicu u vezi sa tim gde nabaviti koren od đumbira. Ima ga svuda – u Maksiju, Rodi, Veru i ostalim supermarketima, a nalazi se u odeljku sa voćem i povrćem. Kada je u pitanju sveža nana, ni nju nije teško nabaviti. Nana u saksiji se može kupiti u supermarketima ili na pijaci.

Kontraindikacije i neželjena dejstva

Iako nisu zabeležene konkretne nuspojave, savetuje se da Sassy vodu ne konzumiraju trudnice i dojilje, kao ni pacijenti sa čirom, zbog kiselosti. Takođe, ukoliko postoji alergija na bilo koji od sastojaka Sassy vode, ne bi je trebalo piti.

Forum / Komentari / Iskustva