Med i orasi – lekovita svojstva, upotreba i recept

Kombinacija, odnosno mešavina meda i oraha, decenijama unazad predstavlja idealnu mešavinu koja se koristi kao lekovito sredstvo i koja višestruko doprinosi zdravlju organizma.

Ova mešavina, ujedno ima osobinu da čuva i produži zdravlje potpuno zdravih osoba, ali i da poboljša i povrati zdravlje osoba čije je zdravlje narušeno.

O tome kako se mešavina meda i oraha priprema, kako se koristi i koja su to njena lekovita svojstva, imaćete prilike da pročitate u nastavku teksta koji je pred vama.

Med i orasi – lekovita svojstva, upotreba i recept

Kako se mešavina meda i oraha priprema?

Mešavina meda i oraha, priprema se na sledeći način, potrebno vam je:

  • Jedan kilogram mlevenih ili sitno seckanih oraha
  • Jedan kilogram meda

Priprema:
Ova dva sastojka, u navedenim količinama, pomešajte i što bolje promešajte, tako da se sadržaj oraha, ravnomerno rasporedi u sadržaju meda.

Takvu mešavinu, čuvajte u odgovarajućoj staklenoj ambalaži, najbolje u tegli koju ćete moći hermetički da zatvorite i da je odložite u frižider.

Kako se pravilno konzumira ova mešavina?

Kada ste pripremili mešavinu meda i oraha, konzumirajte je tako što ćete tri puta u toku dana uzeti po jednu ravnu supenu kašiku ove mešavine i pojesti je ili je popiti razmućenu u vodi ili u mleku.

Način konzumiranja ove mešavine u većini slučajeva nema presudan značaj za njeno delovanje i sasvim je svejedno da li ćete je pojesti u čvrstom stanju ili u obliku rastvora sa vodom i mlekom.

Jedino kod prisustva pojedinih stanja u organizmu, kada se ova mešavina koristi u svrhu njihovih saniranja, postoje određene preporuke o načinu konzumiranja.

O tim preporukama, moći ćete više da pročitate ukoliko u nastavku teksta pronađete opis određenog zdravstvenog problema.

Ono što je preporučljivo jeste da mešavinu meda i oraha unesete u organizam ujutru pre doručka, zatim u toku dana posle ručka i uveče posle večere.
U tim periodima dana, med i orasi imaju najbolju mogućnost iskorišćenja u organizmu.

Lekovita svojstva mešavine meda i oraha

Lekovita svojstva mešavine meda i oraha su brojna. Konkretno, ovo su razlozi zbog kojih je preporučljivo koristiti ovu mešavinu:

Hronični umor i pad imuniteta

Ukoliko ste hronično umorni ili imate problem sa padom imuniteta, sve dok se stanje vašeg organizma ne popravi, jedite tri puta dnevno po supenu kašiku meda i oraha. Vrlo brzo ćete primetiti značajne promene.

Anemija:

Kod prisustva anemije u organizmu, nekoliko nedelja kontinuiranog korišćenja meda i oraha dovoljno je da se vaše stanje značajno popravi, pa i da se u potpunosti rešite anemije.

Prisustvo čira na želucu

Ukoliko vas muči prisustvo čira na želucu, mešavinu meda i oraha, treba da koristite na sledeći način:

Sa sto pedeset mililitara vrele vode, prelijte oko dvadeset grama mlevenih oraha. To dobro promešajte i ostavite da se ohladi.
Nakon hlađenja, mešavinu procedite i u njen tečni deo dodajte jednu punu ili dve ravne supene kašike meda.
Mešanjem rastopite med u vodi i mešavinu podelite na tri jednaka dela Svaki taj deo, popijte tokom dana pre obroka.

Psihička razdražljivost, depresija, nervoza

Minerali, vitamini i ostali sastojci koji su sadržani u mešavini meda i oraha, uticaće na to da se vaše stanje znatno i brzo popravi, ukoliko vas muči problem sa psihičkom razdražljivošću, depresijom i nervozom.

Otežane ili smanjene mentalne sposobnosti

Na isti način, kao i kod prisustva psihičke razdražljivosti, depresije i nervoze, mešavina meda i oraha će pozitivno uticati i na vaš problem.

Erektilna disfunkcija

Ukoliko imate problem sa erektilnom disfunkcijom, tri puta dnevno uzmite po jednu supenu kašiku mešavine meda i oraha.

Povišen krvni pritisak

Ukoliko imate problem sa povišenim krvnim pritiskom, u kontinuitetu ukupno 45 dana, dnevno jedite po dvesta grama ravnomerne mešavine meda i oraha.
Tu količinu, rasporedite na nekoliko dnevnih doza.

Za kraj, naglasićemo još jednom da čak i ukoliko ste savršeno zdravi, ova mešavina će imati pozitivno delovanje na vaš organizam.

Pomoći će vam da sačuvate i održite zdravlje i sprečiće da u vašem organizmu dođe do gubitka važnih i neophodnih minerala i vitamina.
Baš iz pomenutih razloga, mešavinu meda i oraha je preporučljivo jesti u stanjima kada ste zdravi, ali poojačano izloženi stresu ili kada ste izloženi pojačanoj fizičkoj aktivnosti.
U takvim situacijama, lakše ćete prebroditi okolnosti koje nepovoljno utiču na vaše zdravlje.

Forum / Komentari / Iskustva