Krečno mleko – upotreba, saveti i iskustva

Krečno mleko je hemijski proizvod, suspenzija čestica kalcijum hidroksida u vodi. Takođe postoji i krečna voda, čija je struktura prozirna, dok je krečno mleko guste teksture, bele boje. Ovo je originalan hemijski proizvod koji se koristi u hemijskoj industriji, za tretiranje otpadnih voda.

Krečno mleko koje se prodaje u apotekama i upotrebljava za tretmane kože ne sadrži kalcijum hidroksid. To je rastvor koji se naziva krečno mleko, gusta bela tečnost pakovana u malim bočicama i koja je namenjena za ljudsku upotrebu. Ovaj preparat sadrži cink oksid, talk, glicerin i prečišćenu vodu. Koristi se za spoljašnju primenu na koži, kod različitih tegoba. Krečno mleko neguje, čisti i leči oštećenu kožu i dobro je za primenu kod alergijskih reakcija.
Krečno mleko – upotreba, saveti i iskustva

Primena krečnog mleka za lečenje i negu kože

Krečno mleko ima svojstva adsorbensa i adstrigensa, zbog čega je izuzetno delotvorno u ublažavanju različitih tegoba i promena na površini kože. Ono umiruje upalu, umanjuje neugodan svrab i uspešno uklanja razne pojave na koži. Efikasno je u tretmanu nakon ujeda insekata, koristi se i u tretmanu problematične kože sklone aknama i bubuljicama, kao i za lečenje boginja, ekcema i drugih alergijskih reakcija.

Primena je jednostavna i delotvorna. Krečno mleko se nanosi na deo kože koji je pogođen određenom pojavom. Malo mleka se nanosi na vatu i utrljava u deo kože koji zahteva tretman i ne treba da se ispira. Ovaj preparat je dostupan u svim apotekama i nije skup. Mnogi korisnici svedoče u korist ovog preparata, posebno u lečenju problematične kože, alergija i boginja.

1. Primena krečnog mleka kod boginja

Boginje predstavljaju virusno oboljenje koje se teško može izbeći i za koje ne postoji adekvatan lek. Neugodne tačke na koži, koje svrbe i peckaju i izazivaju potrebu za češanjem su glavni simptom ovog oboljenja. Glavni savet kod tretmana boginja upravo je izbegavanje češanja, usled kog mogu nastati kraste, a nakon njih ostati ožiljci na koži. Iako se boginje ne leče, ipak se mogu ublažiti simptomi osipa na koži, a jedan od često preporučivanih preparata je upravo krečno mleko. Svaki lekar će gotovo sigurno prepisati ovaj preparat u tretmanu boginja. Krečno mleko deluje umirujuće protiv crvenila i svraba, te sprečava nagon za češanjem. Bez obzira koji tip boginja je u pitanju, krečno mleko se nanosi na osuta mesta i veoma brzo deluje.

2. Protiv akni i bubuljica

Krečno mleko je odličan preparat za negu problematične kože, koja se masti i sklona je pojavi akni i bubuljica. Prema iskustvima korisnika, krečno mleko je često jedini preparat koji je uspeo da pomogne u ublažavanju ovih neprijatnih pojava, nakon bezuspešnog isprobavanja mnogobrojnih prirodnih i farmaceutskih preparata. Za tretiranje problematične kože najbolje je da se krečno mleko u tankom sloju uveče nanese na kožu zahvaćenu aknama ili bubuljicama i ostavi da se potpuno osuši. Preporučljivo je koristiti ga samo kod masne kože, pošto zbog svojih sastojaka ima svojstvo isušivanja. Zbog toga je efikasno u lečenju gnojnih procesa i za brže sazrevanje bubuljica.

3. Tretman alergijskih reakcija na koži

Najčešći simptomi svih alergijskih reakcija organizma se uglavnom ispoljavaju na koži, kao osip, crvenilo ili svrab. Kao i u slučaju boginja, krečno mleko je odličan preparat koji ublažava pomenute simptome. Savetuje se da se u slučaju tretiranja alergije ne upotrebljava na svoju ruku, već isključivo po savetu lekara, budući da su alergijske realcije raznovrsne i često nepredvidive.

Iskustva

Prema mnogobrojnim iskustvima, krečno mleko se pokazalo izuzetno delotvorno u ublažavanju mnogih problema sa kožom. Veoma često se upotrebljava poput noćne maske za lice, kod osoba koje imaju masniju kožu, sklonu pojavi bubuljica. Ne savetuje se upotreba kod inače suve kože, pošto može dodatno da je isuši. Devojke i žene preporučuju upotrebu ovog preparata za ublažavanje simptoma predmestrualnog ciklusa, koji se ispoljavaju u vidu bubuljica i upalnih procesa na koži lica.

Forum / Komentari / Iskustva